Rövid ismertető a Technikai segítségnyújtás a vállalkozók és a kisvállalatok részére projektumról

A régió gazdasági fejlettsége jelentősen függ a privát szektor hatékonyságától, tapasztalatától, képességétől és tudásától, valamint a szektor résztvevőinek az egymás közötti együttműködéstől. Viszont kevesen foglalkoznak a technikai segítségnyújtás és vállalkozói támogatás, mint tényező fontosságával.

A Technikai segítségnyújtás a vállalkozók és a kisvállalatok részére projektummal az volt a célunk, hogy szakszerű segítséget illetve üzleti támogatást nyújtsunk a vállalkozók és a kisvállalatok részére, valamint, hogy segítsük azokat a vállalkozókat, akik érdekeltek saját vállalkozás indításában, hogy támogassuk az egyének innovatív ötleteit valamint, hogy könnyviteli és jogi tanácsadást nyújtsunk a célcsoport részére. Lényegében a program célja a gazdasági közjólét előmozdítása azon kezdő vállalkozók és kisvállalatok körében, akik igénybe veszik ingyenes szolgáltatásainkat.

A projektum eredményeként berendeztünk egy ügyfélfogadó irodát a Szakegyesületek és Társulatok Szövetségében. Jogi és könnyviteli tanácsadót biztosítottunk az ügyfelek részére. Kidolgoztunk egy weboldalat, melyen keresztül az érdekeltek fontos üzleti információkhoz juthatnak illetve kérdéseket tehetnek fel az ügyvitellel kapcsolatban. Aktivitásaink és üzleti tanácsadó szolgáltatásaink a projekt időtartama alatt ingyenesen igénybe vehetők.