Hírek:

Bethlen Gabor

A szövetség új épületének ünnepélyes megnyitója

Először emlékezik meg alapításáról saját, felújított helyiségeiben a szabadkai Szakegyesületek és Társulatok Szövetsége. Az új épület ünnepélyes megnyitására 2024. február 29-én 17 órakor kerül sor, melyet a Szövetség jövőbeni terveiről szóló sajtótájékoztató követ. A program folytatásában megnyílik Szalai Attila karikatúrista rajzainak kiállítása, amellyel hagyományt szeretnénk teremteni, hogy lehetőséget adunk szabadkai képzőművészek számára a bemutatkozásra.


A 2015-ös év a Szakegyesületek és Társulatok Szövetsége számára a jubileum éve volt. A Szövetség ugyanezen a néven 1965 elején alakult meg a szabadkai Dolgozó Nép Szocialista Szövetsége társadalmi-politikai szervezet kezdeményezésére. Ugyanakkor döntés született a Gazdasági Szakemberek Klubja megszűnéséről, az akkori Engels, ma Corvin Mátyás utca 9. alatti épület használati jogát pedig a Szakegyesületekés Társulatok Szövetségére ruházták át. Az akkor alapított szövetség feladatául a szakegyesületek munkájának összevonását, koordinálását jelölték meg azzal a céllal, hogy tevékenységével Szabadkán és környékén a társadalom javára szolgáljon.

A Szakegyesületek és Társulatok Szövetsége megalakulásának 50. évfordulója alkalmából szervezett rendezvényt 2015. november 5-én tartottuk meg ünnepélyes keretek között. A program magába foglalta a Szövetség galériájának megnyitóját Törteli Károly kiállításával az ünnepi közgyűléstvalamint az azt követő állófogadást.

A szövetség jubileumát megtisztelte és köszöntötte e résztvevőket Magjai Jenő Szabadka polgármestere és Juhász Bálint a Tartományi gazdasági, foglalkoztatás, és nemi egyenjogúsági titkárság titkárhelyettese.

A közgyűlésen ünnepélyes keretek között kiosztásra kerültek az emlékérmék, valamit köszönőlevelek melyeket az alábbi személyek a Szövetségben kifejtett áldozatos munkáikért érdemeltek ki:

Szabó Sípos Natasa
Vlahović Katalin
Jelica Santrač
Német Csilla
Dr. Josip Stantić
ing. Jeges Ernő
Tóth Bagi András
Kovács Károly
Dr. Andrija Peić
Dr. Mészáros Gábor
Vlahović Zvonimir
Hulló István

TEREMBÉRLETI ÁRAK

Fél napra (8-136h vagy 13-20h)
Kis terem 1500,00
Nagy terem 2000,00
Mindkettő 3000,00
Tehnikai felszerelés (laptop, vetítő, hangosítás) 1500,00

Egész napra (8-20)
Kis terem 3000,00
Nagy terem 4000,00
Mindkettő 6000,00
Tehnikai felszerelés (laptop, vetítő, hangosítás) 1500,00

Engedmény: 3 nap használatra 10%
6 nap használatra 20%


Január és február folyamán új tagokkal bővült a Szövetség, felvételre került a Pavafo Egyesület, az Antropos Mentálhigiéniás Egyesület, a Resort Egyesület az Eurologisztik Üzleti Logisztikai Egyesület, valamint az E- régió Egyesület, Vajdasági Ifjúsági Fórum és a Vamadisz.


Szakegyesületek és Társulatok Szövetsége Szabadka megüresedett munkahely betöltésére tesz közzé felhívást:
Szervező titkár
Munkahely típusa: meghatározatlan időre szóló 3, hónapos próbaidővel
Munkavégzés helye: Szabadka, Corvin Mátyás u.9.
Munkakör:
- civil szervezetek munkájához kapcsolódó szervezői feladatok, konferenciák, előadások,
bemutatók és hasonló tevékenységek szervezése,
- adminisztratív feladatok, amelyek magukba foglalják a számviteli tevékenységet,
- különböző támogatott projektek pályázati anyagának kísérése, projekt vezetés,
- a szövetség szervei munkájának kisérése,
- a civil szervezetekre vonatkozó jogszabályok figyelése.
Elvárt képzettség és képesítések:
- Főiskolai végzettség közgazdasági, jogi illetve műszaki irányzaton.
- Legkevesebb 3 év hasonló munkakörben töltött szakmai tapasztalat.
- Kitűnő számítógép használati ismeretek, írásbeli és szóbeli kommunikáció szerb, magyar és angol nyelven.
Mindazok, akik eleget tesznek a felsorolt feltételeknek az életrajzukat a következő e-mail címre küldjék el: savezsd@tippnet.rs.
A jelentkezés határideje: 2011.január 17.


A Szövetség idén is megrendezi már hagyományossá váló évzáró - karácsonyi összejövetelét. A rendezvényre 2010. december 22.-én 12 órai kezdettel kerül sor, amelyre mindent tagot szívesen látunk.


A Szövetség a kalocsai Tiszk-el közösen sikeres pályázatot nyújtott be az Európai Unió IPA programjára. Az elnyert pályázat keretében mind Magyarországon, mind Szerbiában logisztikai szakemberek képzése zajlik az elkövetkező 12 hónapban.


Felhívjuk a tagság figyelmét, hogy a hírek rovatban az egyes tagegyesületek munkájáról szóló híreket is szívesen megjelentetjük. Kérjük, hogy a titkárságra küldjék el közölni kívánt híreiket.


Értesítjük a tagokat, hogy (szép idő esetén) április 1-én, 16 órai kezdettel munkaakciót szervezünk a Szövetség udvarának rendezése céljából. A munkaakcióban részt vesznek a Szövetség dolgozói és az IB elnöke, ha valaki szeretne csatlakozni, azt szivesen látjuk.


A Szabadka Község Parasztjainak Egyesülete határonátnyuló partnerségi együttműködéssel foglalkoztatási lehetőségek bemutatóját szervez bajmokon. Csütörtökön április 1.-én dlután 4 órakkor a Dózsa György magyar müvelődési központban.


A Szövetség 500000 Forintot nyert a Szülőföld Alap Önkormányzati és informatikai kollégiumának őszi kiírásán. A támogatást informatikai kabinet felszerelésére fordítjuk, amelynek célja a civil szervezetek tagjai számára informatikai képzések szervezése.