Kratak opis projekta Stručna pomoć i podrška preduzetnicima i malim preduzećima

Razvoj privrede regije značajno zavisi od efikasnosti, spretnosti, iskustva, znanja, veštine i međusobne saradnje učesnika privatne sfere. Međutim postoji jedan značajan faktor sa kojim se malo bavi, a to je stručna pomoć i podrška preduzetnicima i malim preduzećima.

Cilj našeg projekta - Stručna pomoć i podrška preduzetnicima i malim preduzećima - je bio da obezbedimo stručnu pomoć, poslovnu podršku preduzetnicima i malim preduzećima, da pomognemo osobama koji su zainteresovani da započnu sopstveni biznis, da podržimo innovativne ideje pojedinaca, da pomognemo u nalaženju poslovnih parnera, da obezbedimo knjigovodstvenu i pravnu pomoć preduzetnicima i malim preduzećima koji su tek počeli sa poslovanjem. U suštini cilj ovog projekta je unapređenje ekonomskog blagostanja ciljnih grupa preduzeća.

Kao rezultat projekta u Savezu Strukovnih Društava i Udruženja smo opremili kancelariju za rad sa strankama. Obezbedili smo pravnika i knjigovođu za pravno i poslovno savetovanje. Izradili smo web sajt, preko kojeg stranke mogu doći do važnih informacija odnosno mogu postaviti razna pitanja u vezi sa poslovanjem. Naši aktivnosti i savetodavne usluge su besplatne za vreme trajanja projekta.